Blog and beauty by Cristina Duceac

Saturday, February 28, 2015


Bună, dragelor!

     Am promis de ceva timp această postare, și iată că a venit. Da, a fost superb! Trei zile ne-au fost de ajuns să vizităm cam tot, însă parcă nu ne-am fi dat plecați de acolo.. Am mâncat croissant, pain au chocolat și baguette, am savurat cafe au lait si lait au chocolat, și mi-am umplut sufletul, mintea și plămânii cu aer parizian.
     Anul trecut, prin martie, ne-au sunat niște prieteni buni și ne-au propus să facem toți patru un weekend escape la Paris. Wizz Air împlinea atunci 10 ani de la înființare, așa că am prins o promoție: la un bilet achiziționat, al doilea era gratis. Nici măcar nu am stat pe gânduri și am răspuns: DA! Biletul am reușit să îl luăm în ultimul moment pentru că serverele erau atââât de aglomerate, însă universul a lucrat cumva în favoarea noastră și a fost totul în regulă. Cam la limită, dar totuși în regulă :)). Era oficial: pe 6 februarie 2015 urma să plecăm la Paris! Timpul s-a scurs ca o bătaie de inimă, și uite că a sosit și momentul plecării.
     Am ajuns în Cluj, în aeroport, în avion, după care am decolat. La decolare a prins o pasăre în motor (great..), dar a oprit în aeroportul din Budapesta pentru o verificare tehnică și am pornit mai departe. Am ajuns în Beauvais cu două ore întârziere (no biggie) și am luat un autobuz spre Paris. Intrând în Paris puteam vedea deja Turnul Eiffel în depărtare.. Și mergând cu autobuzul pe străzile pariziene, simțeam cum absorb ca un burete tot ce se desfășura în jurul meu. Așa sunt eu în astfel de locuri, ca un copil care se bucură la vederea unei prăjituri!
     Ajunși în Paris, am schimbat câteva metrouri până să ajungem la hotel. Hotelul a fost unul micuț dar simpatic, iar camerele aveau toate câte o fereastră lungă și îngustă, cu grilaj pe jumătate, tipic pariziană. În ambele dimineți am luat le petit dejuner în acest hotel: croissant au beurre, pain au chocolat, baguette, cafe au lait și jus d'orange.
     Vineri, când am ajuns, doar ce am apucat să ne lăsăm bagajele și am pornit în aventura noastră pariziană. Era un frig...! Sincer, n-am mai întâlnit un astfel de frig.. Cu vânt și tot tacâmul. Cu vânt și soare cu dinți. Am ajuns prima dată la Arcul de Triumf.. Dominantă construcție! Apoi ne-am plimbat pe Champs Elysees, am ajuns la Opera Națională, la Hotel des Invalides, după care la minunatul Turn Eiffel. În drumul nostru, am intrat într-o mie de magazine și cafenele, fugăriți de frig, să ne mai încălzim. Cu frig cu tot, a fost superb.
     Sâmbătă parcă a fost ceva mai prietenoasă vremea. I-am fost recunoscătoare, chiar îmi doream să îmi las pletele libere și să port un ruj roșu. Totuși, eram în Paris! Sâmbăta aia am mers pe jos cât pentru două săptămâni, de ma dureau călcâiele, genunchii, și până și șoldurile când am ajuns seara la hotel. Am vizitat catedrala Notre Dame, am pus un lacăt pe renumitul pod al iubirii, am fost la Louvre și am văzut-o pe Gioconda, după care am fost la bazilica Sacre Coeur și la Moulin Rouge. A fost comic în seara aceea, pentru că după ce ne-am hrănit spiritul la Sacre Coeur, am coborât direct în mijlocul destrăbălării la Moulin Rouge. Nu, nu am fost la show-ul de cabaret, însă dacă vă uitați puțin pe net la ce este pe strada aceea, veți înțelege de ce spun asta. Ca și cum am fi aterizat de pe un norișor direct în cazanul cu smoală :)).
     A treia zi, duminică, am fost la palatul Versailles și la Disneyland. Părea că vremea avea să se strice, ploua mărunt, dar am zărit o pată de soare, am zâmbit cu toții spre ea, și vremea ne-a iertat. Ne-am plimbat cu mașinuța electrică prin grădinile de la Versailles și ne-am bucurat ca niște copii prin magazinele de la Disneyland.. 
     Ce mi-a plăcut cel mai mult? Cu siguranță bazilica Sacre Coeur! Poate și pentru faptul că am avut norocul (și onoarea) să ascult un cor minunat de măicuțe care cântau îngeresc.. Însă acest loc va avea întotdeauna un loc special în sufletul meu. Ca și tot Parisul, de altfel. 
Sper să mă iertați că am înșirat un întreg roman aici, dar mai urmează și un întreg album de poze. Vă las cu ele!








*my friend Mimi photobombing the Eiffel Tower :D*


*nu, nu e al nostru, dar mi-a atras atenția*









Mai am un singur lucru de spus: Paris, îți mulțumesc pentru amintiri!
____________________________________________________________

CONTACT ME AT: makeupbymademoiselle@gmail.com


0 comments :

Post a Comment

Tell me what's on your mind.

Powered by Blogger.

My lovely followers

Cauta